Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Φέρε και μια φίλη σου μαζί

Το Βένεσλα είναι μια μικρή βιομηχανική πόλη (15000 κατ) ακριβώς πάνω από το Κρίστιανσαντ. Παλιά είχε καλό σολομό αλλά με τόση ρύπανση από τα εργοστάσια, μέχρι και τα κεφαλόπουλα εξαφανιστήκανε. Γνωστό μεταξύ των άλλων και για τον πύργο του Βίκελαντ με το φάντασμα της Μπλου Λέιντι. Η δεσποινίς αυτή ήταν εργάτρια στη φάρμα, ερωτεύτηκε το γιο του αφεντικού αλλά επειδή εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να τον παντρευτεί, αυτοκτόνησε στο μπλε δωμάτιο του πύργου. Σήμερα ο πύργος διατίθεται για γάμους. Κατά τη διάρκεια του γεύματος απάνω στο τσακίρ κέφι, κάνει την εμφάνιση του το φάντασμα και κάθεται στο τραπέζι μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους. Καλή μπίσνα το φάντασμα, βγαίνει και κανά φράγκο που το επενδύουνε στην ομαδάρα την Βίντμπιαρντ ΦΚ. Από δω κατάγεται και ο ιδιοκτήτης της Σταρτ ο οποίος από τη μια δίνει κανένα παικτάκι για να ψηθεί, αλλά από την άλλη τσιμπάει όποιο ταλέντο ξεφυτρώσει. Π.χ ο πιτσιρικάς ο Ντάνιελ Οσε ο οποίος όπως λένε οι κακές γλώσσες είναι από τους καλύτερους τριπλαδόρους που έχει βγάλει η χώρα. Το Στο βιντεάκι που ακολουθεί... εκεί προς το τέλος φαίνεται ο νεαρός...το Νο 8 ο μπλέ. (Ε μπλε θα 'τανε η ομάδα...αφού από το μπλε φάντασμα κονομάει)

{youtube}ehN_evjFTK4{/youtube}

Από την άλλη μεριά του Κρίστιανσαντ, στο λιμάνι, βρίσκεται το νησάκι Φλεκερόι με την ομαδάρα του, την πασίγνωστη Φλόι.... κάτι σαν το Αίαντα Σαλαμίνας ένα πράμα. Από το υποθαλάσσιο τούνελ, μέσα σε τρία λεπτά πας στο Κρίστιανσαντ και άμα δε φοβάσαι τα φαντάσματα, σε άλλα τρία λεπτά βρίσκεσαι στον πύργο της Μπλου Λέιντι για καφέ.

Οι ομάδες βέβαια δεν πάνε για τίποτα. Σωσμένες είναι, η άνοδος είναι καπαρωμένη από τη δικιά μας τη Ράνταμπεργκ, οπότε προς τι το μίσος και η κακία? Εμ όπως λέει κι ο Οργουελ: «μερικά τοπικά είναι πιο τοπικά από τα άλλα». Φόρα παρτίδα λοιπόν στο σάιτ της Φλόι υπάρχει η παρακάτω ανακοίνωση: «Λαέ της Σαλαμίνας, αγαπητέ φίλε Θανάση. Το Σάββατο δίνουμε τον κρισιμότερο αγώνα της ιστορίας μας. Ο αγώνας θα κρίνει ποια είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Νότιας Νορβηγίας (η πρώτη εννοείται ότι είναι η μαμά Σταρτ). Μάθαμε από έγκυρες πηγές ότι η Βιντμπιαρτέοι θα έρθουν κατά μιλιούνια να καταλάβουν τις κερκίδες και να κάνουν το νησί μπλε. Δεν πρέπει να το επιτρέψετε αυτό. Φίλε Θανάση, φέρε το γείτονα σου μαζί, σήκωσε τη γιαγιά από τον καναπέ και όποιον άλλο συναντήσεις στο δρόμου πες του να έρθει στο γήπεδο....θα κεράσουμε και μπύρα »
Ρε παλικάρια, και τη γιαγιά του και τον παππού να φέρει ο Θανάσης άντε να μαζευτείτε καμιά 80αριά. Εδώ μιλάμε για χίλιους και βάλε από τους άλλοι. Πλάκα μας κάνετε.? Κοιτάξτε να πουλήσετε κανένα σουβλάκι παραπάνω κι αφήστε τα διπλά του 3,30 σε μας.
Div2, 3ος όμιλος είναι, μη ψάχνετε 40 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου